Dezvăluiri din Comisia SRI: Coldea trăieşte într-o realitate paralelă

Sursa: http://www.flux24.ro/dezvaluiri-din-comisia-sri-coldea-traieste-intr-o-realitate-paralela/

Vicepreşedintele Comisiei SRI, deputatul Marian Cucşa, spune vineri că a avut senzaţia, la audierea de joi a lui Florian Coldea, că fostul adjunct SRI trăieşte într-o realitate paralelă şi spune că a asistat la o continuare a declaraţiilor Laurei Codruţa Kovesi.

„Personal, mă declar profund nemulţumit de răspunsurile oferite de domnul Coldea. Am avut impresia că acesta trăieşte într-o realitate paralelă, îi contrazice pe toţi specialiştii din justiţie care au atras atenţia că aceste protocoale sunt ilegale şi încalcă Constituţia şi Codul de procedură penală. A părut că am asistat la o continuare a declaraţiilor doamnei Kovesi: nu e vorba de colaborare, e vorba de cooperare, nu e vorba de echipe mixte, e vorba de echipe comune. Parcă am văzut un scenariu pus la punct de către artizanii binomului SRI – DNA din ultimii ani, într-o ultimă încercare a lor de a-i minţi pe români.Protocolul încheiat de către SRI cu Parchetul General conţine încălcări flagrante ale procesului penal, eludând principii prevăzute în legea fundamentală a ţării, dar şi în legislaţia penală”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Marian Cucşa, vicepreşedinte ALDE şi vicepreşedinte al Comisiei de Control SRI.

Cucşa susţine că Florian Coldea a sfidat comisia parlamentară.

„Deşi întâlnirea de ieri trebuia să aducă o serie de clarificări despre modul în care a acţionat SRI pe parcursul mandatului său, dar mai ales să ofere explicaţii despre protocoalele încheiate de către SRI cu diverse instituţii din justiţie, atitudinea lui Florian Coldea a fost una total inadecvată, de sfidare a membrilor comisiei şi a instituţiei Parlamentului. Domnul Coldea nu a înţeles încă obligaţiile lui atunci când se prezintă în faţa Comisiei SRI şi acest lucru se datorează modului în care a funcţionat relaţia dintre SRI şi comisia parlamentară în trecut. (…) Un alt aspect pe care aş vrea să îl lămuresc pentru domnul Coldea: nu este comisia „noastră” (domnul Coldea nu face parte din Comisie), este comisia Parlamentului, iar rolul acesteia este să se asigure că SRI-ul nu îşi depăşeşte atribuţiile legale”, a mai afirmat Marian Cucşa.

Parlamentarul spune chiar că prin modul în care s-a comportat, Florian Coldea a arătat că încearcă să ascundă adevărul.

„Modul în care a răspuns până în prezent la audierile din cadrul comisiei demonstrează, fără putinţă de tagadă, că Florian Coldea încearcă din răsputeri să ascundă realitatea şi adevărul care au ieşit la suprafaţă, să ascundă vinovăţia de a fi creat în România un sistem paralel de putere de tip stalinist, din perioada anilor `50 – `60, în care deciziile erau luate de tandemul securitate – procuratură.În acelaşi timp, dacă vorbim de Florian Coldea trebuie să analizăm şi acţiunile pe care le-a întreprins SRI împreună cu celelalte instituţii din justiţie. Şefa DNA a subjugat justiţia serviciilor, a pus parchetele în slujba SRI-ului, sporind puterile acestuia peste cele prevăzute de lege”, spune vicepreşedintele Comisiei de Control SRI.

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat joi pentru a doua oară în Comisia de Control SRI. După discuţii care au durat şapte ore, Coldea a declarat presei că momentan nu există protocoale ale Serviciului şi că vulnerabilitatea poate fi folosită de oricine. În plus, Coldea a vorbit de trădări, amintind de pilda lui Iuda.

3 Replies to “Dezvăluiri din Comisia SRI: Coldea trăieşte într-o realitate paralelă”

 1. Smucitul ăsta nu va recunoaşte nimic din toate nelegiuirile săvârşite în bandă, să-i zicem rulantă, având complici de aceeaşi speţă (joasă) cu el : Maior, Kovesi, dar mai ales Băsescu, capo di tuti relele şi fărădelegile din România postdecembristă !
  Mai mult, se bazează pe o susţinere necondiţionată dinafară, din partea celor care i-au instruit în toate aceste planuri criminale de distrugere a Ţării, făcând din ea , cu ajutorul acestor cozi de topor, o simplă colonie, lipsită de independenţă şi suveranitate !
  Singura lor teamă nu este nici Justiţia, nici măcar Parlamentul, ci ieşirea în stradă , în număr masiv, a sute de mii, chiar milioane de oameni !

 2. Celebrul motto al SRI “Patria-a-priori” este un non-sens, o formula de un tembelism hilar, o deviza imbecila !
  O spune Cristian Badilita, conform articolului Gafă COLOSALĂ la SRI: au cheltuit milioane de euro pentru o greșeală care face de râs Serviciul de pe Stiripesurse:

  Reputatul teolog, traducător și scriitor Cristian Bădiliță, doctor în istoria creștinismului antic al Universității Sorbona și specialist în literatura patristică greacă și latină, arată că celebrul motto al SRI ”Patria a priori” este un non sens în limba latină, fiind tradus greșit. Practic, cei de la SRI au cheltuit milioane de euro pentru a-și inscripționa toate obiectele din arsenal cu un motto tradus greșit.

  ”Aviz sefului SRI, Eduard Hellvig. Chelului tichie de margăritare îi lipsește. SRI-ului, deviza latinească.

  Dar dacă tot ați dorit deviza latinească de ce nu ați apelat la un specialist, adică, la un latinist.

  Deviza “Patria a priori” e un non sens penibil. Probabil inventatorul ei a vrut să spună “Patria înainte de toate”

  (Cine-a fost inventatorul? Maior? O fi considerat că dacă poartă numele marelui prelat greco-catolic Petru Maior, i-a moștenit și cunoștințele de latină).

  Domnule Hellvig, “Patria înainte de toate” se spune, în latină, ”Patria ante omnia”, în niciun caz ”Patria a priori”, formula de un tembelism hilar (și care nu exista decât în “latina” SRI).

  ”A priori” este o expresie din filozofia cunoașterii, inventată în epoca modernă și folosită de Kant, de pildă, pentru a denumi cunoașterea independentă de experiența sensibilă (e cunoașterea-presupunere).

  Cunoașterea bazată pe experiență este ”a posteriori”.

  Aceste doua expresii, strict filozofice, nu au nicio legatură cu deviza dorită de SRI.

  ”Patria a priori” înseamna exact “Patria înainte de a experimenta ceva”. Asta doriți să spuneți?

  Dacă da, atunci e spus adânc, foarte adânc.

  Cum se face că latiniștii români nu v-au atras atenția până acum asupra aberantei formule? Probabil unii v-au scris, dar cine să le citească mesajele (deh… patria a priori; cetățeanul a posteriori, adică, la posterior); ori n-au îndrăznit să vă scrie de teamă să nu-i trimiteți sfoara la DNA.

  Ștergeți imediat aceasta deviza imbecilă, domnule Hellvig.

  E o rușine nu pentru instituția pe care o conduceți și de care, personal, mi-e rușine, ci pentru noi, oamenii normali ai acestei țări, care mai știm ce înseamnă a priori”, susține Cristian Bădiliță.

  Nu-l consideram pe Cristian Bădiliță un reputat teolog, insa probabil ca latina stie, deci foarte probabil ca are dreptate in cele ce spune mai sus.

  Iata si ce putem citi intr-un articol din 2015, postat la https://cum-scriem-corect.blogspot.ro/2015/05/a-priori.html

  Nu știu ce o fi în capul celor de la SRI, însă cert e că gnoseologia nu prea le este cunoscută: dovadă stă mottoul pe care l-au ales. În filozofie/logică (cam singurele domenii unde e folosită sintagma), a priori are un sens bine definit: „anterior experiențelor”, „bazat doar pe rațiune”, astfel că pare greu de crezut că s-ar putea aplica patriei.
  Pe site-ul instituției găsim cîteva explicații elucubrante, dar nu se intră în prea multe detalii care să explice ce ar crede că înseamnă Patria a priori; fragmentului i s-ar potrivi doar eticheta „beție de cuvinte”:

  Deviza heraldică aplicată la baza scutului – PATRIA A PRIORI – completează compoziția, evidențiind în ansamblul simbolic esența misiunii SRI de a proteja securitatea națională prin loialitate, profesionalism și adevăr, recunoscând valoarea incontestabilă și fundamentală a Patriei.

  Nu am dovezi, dar pare că mottoul s-ar fi vrut ceva similar lui Deutsche über alles, probabil „Patria mai presus de orice” sau „Patria înainte de toate”, dar pînă la urmă a ieșit cu totul altceva!

  Oricum, doctrina SRI nu este “Patria înainte de toate” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *